perjantai 12. joulukuuta 2014

Lähete

Käytiin lääkärin juttusilla omalla terveysasemalla toissapäivänä. Käynti oli juuri sellainen kuin ajattelinkin, vastaanottava lääkäri tympeä ja lyhytsanainen. Sellainen tietokoneen näytön tuijottaja. En ole rasisti ja kun omassa työssäni olen nähnyt myös ulkomaalaisia lääkäreitä, tiedän heidän osaavan ihan samat asiat, mutta se asenne ja vuorovaikutus ovat jotain niin kummallista. Lääkäri kyseli alkuun painot ja pituudet, otti verenpaineet ja kyseli elintavoista. Sitten muutama kysymys kuukautiskierrosta, oikeastaan vain onko säännöllinen, onko mitään ongelmia. Mies oli mukana myös ja häneltä elintavoista samat kysymykset. Sitten olikin sisätutkimuksen vuoro. Hyvin pikainen kopaisu ja housut jalkaan. Lääkäri istahti näyttönsä ääreen ja totesi, että laittaa lähetteen Naistenklinikalle.
Olin aivan ymmällä koska olin käsittänyt, että perusterveydenhuollossa tehdään ensin perustutkimukset, siemennesteanalyysit ym. ja sitten vasta lähetteet vetämään. Ja ainakin kyseltäs yrityshistoriasta enemmän, oltaisiin kiinnostuneempia? Menin vastaanotolta vain suoraan labraan ja otettiin TSH eli kilpirauhasarvo. Ajattelin vaan sitä, kuinka lähete tulee HUS:lta bumerangina takaisin hylättynä kun ei tarvittavia tutkimuksia ole tehty. Kai ne sit tietää...

Juuri äsken, n. 5 min. sitten soi puhelin. Lääkäri soitti ja kertoi TSH-arvon olevan normaali. Lähetteen oli tehnyt eilen ja se on hyväksytty, ihmeen nopeaa toimintaa, toivottavasti en vaan ymmärtänyt venäläisen aksentin vuoksi väärin. Nyt vain odotellaan kutsua Hormonipolilta. Puhelun jälkeen alkoi vapisuttaa ja tuli itku.

3 kommenttia:

 1. puoli vuotta aika tasan tarkkaan meni puhelusta siihen, kun meidät otettiin ensi käynnille

  VastaaPoista
 2. Meillä tutkimuksia ensin kotisairaalan naistentautienpolilla noin puolisen vuotta, kierron kartoitukset, siemennesteanalyysit ynnä muut kopeloinnit ennen kuin lähete vihdoin laitettiin naistenklinikalle. Lähetteen laitosta n.viikko kotiin tuli lappunen meille varatusta ajasta joka sijoittui 4kk päähän, pari viikkoa eteenpäin ja tuli taas lappunen että aikaa siirretty vielä 1 kk eteenpäin. Meillä yritystä takana 2,5 vuotta ja tuntuu että aika loppuu kesken kun niin hidasta on avun saaminen. Tuntuu siltä ettei sitä onnea saavuta koskaan sillä aina se karkaa kauemmas kun toivoo ja odottaa niin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohho, meillä meni sitten nopeammin. Itsekin ihan ihmettelin. Lähetteen laitosta meni n. viikko tai kaksi ja sitten tuli kirjeellä aika n. 2kk päähän ensikäynnille Naistenklinikalle. Kyllä se yhdenkin lisäkuukauden odotus tuntuu varmasti pitkältä, kun jotain oikein odottaa innolla. Mutta jos miettii näin, niin niihin yritysvuosiin verraten kuukausi ei paljoa loppujen lopuksi paina? Tsemppiä teille ja tärppionnea! :) <3

   Poista