lauantai 7. syyskuuta 2013

Huojennusta

Kävin tällä viikolla gynekologilla. Vihdoin ja viimein oikealla gynekologilla koska aikaisempi käyntini on ollut omalla terveyskeskuksella perus-tk-lääkärin vastaanotolla, jolla tosin sanottiin olevan kokemusta naistentaudeista ja gynekologisesta perustutkimuksesta. Mehiläisen vastaanotto oli kyllä aivan eri luokkaa, miten ihanalta tuntui kun tunsi olevansa viimein oikeasti osaavan ihmisen kanssa tekemisissä. Kaksi vuottahan sain venyteltyä tuota käyntiä ja nyt se on hoidettu!

Normaalit munasarjani ! :)


Kerroin jo puolisen vuotta kestäneestä raskautumisyrityksestä, ja hän kehoitti vain vielä sinnikkäästi yrittämään. Vielä ei tarvitsisi huolestua, niinkuin kyllä tiesinkin. Silti, kun sen kuuli asiantuntijalta, se huojensi oloa. Vielä enemmän se, että tarjoutui mahdollisuus ultraäänellä tarkistaa, onko kaikki varmasti ok. Lääkäri ehdotti kuvausta kun epäilin, josko kohdun limakalvot olisivat minulla liian ohuet; menkat kun tahtovat jäädä ajoittain aika lyhyiksi. Menossa oli siis tuolloin kp 17 ja kohdun seinämät näyttivät lääkärin mielestä riittävän paksuilta, n. 10mm. Samoin munasarjat olivat normaalin ja aktiivisen näköiset. Aika kallishan tuo kuvaus oli, mutta eipä tarvitse ainakaan enää epäillä ja miettiä, onko kaikki kunnossa. Olen normaali! :D

Foolihappo -respankin kirjoitti uusiksi. Epileptikkona minulle olisikin suositus lääkärin mukaan syödä 5mg foolihappoa jatkuvasti. Hänen mielestään voisi annoksen nosto 1mg:sta 4mg:aan olla liian myöhään vasta kun raskaus todettaisiin. Huh, ehkä pääkoppaan erikoistunut lääkäri ei siis ollut kuitenkaan se luotettavin osaaja antamaan annostusohjeita näissä asioissa :) Apteekkiin siis piakkoin hakemaan tabletit. Ovulaatiotestejä lääkäri suositteli käyttämään ja sainkin ohjeistuksen tulla progesteroni-verikokeeseen 7 vrk ovisplussan jälkeen. Ensi kierrossa alkaa siis tikutus jälleen ja sitten näytettä antamaan labraan kun viikko plussasta on kulunut.

Aukiolotutkimuksesta lääkäri myös mainitsi ja sanoi, että se voitaisiin ihan hyvin tehdä piakkoinkin jos haluaisin. Onko siitä kenelläkään kokemusta? Googlettamalla nopeasti aiheesta löysin vain tuskallisia kokemuksia. Huh. Onko se todella niin kivuliasta?


3 kommenttia:

 1. Mulle tehtiin aukiolotutkimus toukokuussa. Olin kovin järkyttynyt siitä, mutta nyt jälkikäteen ajateltuna menisin helpolla uudelleenkin. Jännitys pahensi asiaa, kipu oli jatkuvaa, mutta sellaista voimakasta kuukautiskipua. Ei jäänyt kammoa. Kyllä se aukkari kannattaa tehdä ennen, kuin esim. Clomeja harkitsee.

  Mun kokemukset täällä: http://morrimoykkyja.blogspot.fi/2013/05/ssg-eli-munatorvien-aukiolotutkimus.html

  VastaaPoista
 2. Ja ai niin, piti vielä mainita, että toisilla tuo aukiolotutkimus ei tunnu lainkaan. Itselläni on kohtu hieman taaksepäin kallistunut, en tiedä oliko sillä osuutensa asiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin gyne totesi, että kohtuni on taaksepäin kallistunut. Toivoa siis sopii, että jos joskus päädyn aukiolotutkimukseen niin selviän vähällä :) Olen kyllä aika herkkis kun pelkkä valkovuodon putsaus ennen papaa aiheutti sätkyilyä.. :D Liityn seuraamaan blogiasi. Tärppionnea sinullekin! :))

   Poista