perjantai 4. lokakuuta 2013

Verikoe


Nyt on käyty sitten progesteroni -verikokeessa. Toissapäivänä...seitsemän päivää ovisplussan jälkeen ja kahdeksan päivää ennen odotettuja kuukautisia, eli juuri oikeaan aikaan. Ensi viikolla kuuluisi sitten soittoa lääkäriltä, mikä on tulos. Jännittävää. Tietääkseni S-Prog kokeessa pitäisi tosin käydä muutamana kuukautena, että voitaisiin varmistua, ovuloiko todella vai ei. Kaippa tuosta yksittäisestäkin voi jotakin päätellä. Oli muuten hurjan kallista mehiläisessä yksi verikoe; 43 euroa! Meinasin pyörtyä kassalle, mutta käyty mikä käyty. Kunnallisella olisi varmaan hiukkasen halvempaa.

Pienimuotoisen sydänkohtauksen sain näytteenotossa kun kysyin papa -tulostani. Lääkäriltä kun ei ollut soittoa kuulunut eikä sovittu, että jättääkö soittamatta jos näyte puhdas olisi. Labrahoitaja siinä ystävällisenä sanoi voivansa katsoa tuloksen ja alkoi näpytellä konettaan. Pitkään. Pysähtyi katsomaan näyttöä joksikin aikaa ja silmien liikkeestä näki, että lukee tekstiä vakava ilme kasvoillaan. Sitten toteaa epävarman oloisena, että "ööö...ootas mä avaan vielä ton toisen sivun kun tässä ei oikeeeen...näy....". Sydän alkoi hakata ja ajattelin kauhuissani, että "tämäkö on nyt se hetki kun kuulen ikäviä uutisia, apua! Kohdunkaulasyöpä! Sädehoidot! Etäpesäkkeet!!"

Tulos oli tietysti puhdas. Pakkoko niitten on tuolla lailla arpoa kun toinen istuu tuomiolla vieressä?


3 kommenttia:

 1. Ei kunnallisen kautta verikokeet maksa mitään, mikäli menee lääkärin lähetteellä! :) Itse nimittäin kävin juuri samaisessa verikokeessa omalääkärin lähetteellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri....jatkossa kunnallisen puolelle! Ei kestä lompakko yksityistä :D

   Poista
  2. Se ei oo vaan ihan helppo välttämättä saada niitä lähetteitä mihin tahansa kokeisiin kunnallisen kautta. Sieltä niitä ei saa ihan vaan pyytämällä tai siks, että itse haluaisi jotain varmistella.. Pitää olla todellinen syy ja vahva epäilys, että kokeen ottaminen on tarpeellista ja oleellista tilanteen takia.. Siinä mielessä yksityinen on parempi, pystyy enemmän itse määrittelemään mitä haluaa tutkia! :)

   Poista