perjantai 20. helmikuuta 2015

Follikkeli

Tällä viikolla oli follikkeliultra Naistenklinikalla. Selkeä suurempi rakkula löytyi oikealta puolelta; mikä helpotus olikaan se kuulla. Varsinkin kun edellinen lääkäri mietti, olisiko monirakkulaisen näköistä vai ei. Prolaktiini ym. muut perusverikokeet olivat normaalirajoissa. Ensi viikolla vielä progesteroni -näytteeseen ja sitten onkin tutkimusten osalta jäljellä vain aukiolotutkimus. Toivottavasti sinne vaan saisi mahdollisimman pian ajan, hoitaja taas varoitteli että ajat ovat kortilla. Tai no, tietysti toivon ettei seuraavat menkat ala ja soittelen seuraavaa ajavarausta ihan eri tarkoituksessa. 
Ovulaatiotestejä olen tehnyt tässäkin kierrossa. Eilen tuli plussa eli kp 14.

Lueskeltiin tuossa yksi ilta miehen kanssa klinikalta saamaamme hedelmöityshoidot -vihkosta. Moni asia aukeni eri tavalla ja monet slangisanat, mitä on lukenut keskustelupalstoilta saivat ihan suomenkielisen selityksen. 
Ja voitteko kuvitella, että ostin greippejä ja olen juonut pienen lasillisen joka päivä...näihin ainakin tässä vaiheessa hölmön tuntuisiin vippaskonsteihin ei luulisi enää hairahtuvan. Mutta ovistestit ja greippimehu ovat tässä kierrossa näköjään in.
Tämä kaikki alkaa nyt konkretisoitua. 
Se klinikan odotustilassa istuminen ja lapsettomuusaiheiset taulut seinällä. Toiset pariskunnat vakavat ilmeet naamallaan ja mekin siinä, samassa tilanteessa. Laastarit kyynärtaipeissa. Ei sitä vaan osannut arvata, että tällaiseenkin elämässään joutuu. "Hoitoputki", sielläkö mekin kohta ollaan?
Pohdittiin miehen kanssa vihkosen äärellä, että kumpaakohan tässä toivoisi; sitä, että tutkimuksissa paljastuisi jokin pieni, hoidoilla korjattava, vika vai että kaikki on kunnossa ja todetaan selittämätön lapsettomuus? En tiedä, kummassa tapauksessa olisi helpompaa.
6 kommenttia:

 1. Hienoa että teillä on lähtenyt tutkimukset käyntiin! Me olemme mieheni kanssa kunnon vitamiinikuureilla ja päivittäin otamme kummatkin vehnänalkioöljyä, sen lisäksi juon joka päivä lasillisen greippimehua. Ehkä hieman liioteltua :D Ostin Kaisa Jaakkolan kirjoittaman kirjan Reipas,rakas raskaus jossa on hyödyllistä tietoa hedelmällisyyden parantamisesta. Meille ei ainakaan missään vaiheessa kukaan lääkäri ole edes suositellut aloittamaan vitamiinien syöntiä taikka antanut muutenkaan mitään vinkkejä. Oletteko itse kokeilleet ravintolisiä tai vitamiineja hedelmällisyyden maksimointiin?

  Toivon teille jaksamista ja onnea matkaan!<3

  -A-

  VastaaPoista
 2. Heh, toi greippimehu juttu on kyllä jännä. Alkuun (ja välillä vieläkin) mä olen niin skeptinen sen suhteen, mutta kun tuossa taannoin oli viikon työmatkalla ja nautin hotelliaamiaista, niin jotenkin se veti puoleensa. Noh, eihän se sitten silloin auttanut, mutta mistäs sitä tietää mikä tepsii ja mikä ei!

  Tsemppiä teille ja toivotaan kaiken menevän hyvin!

  VastaaPoista
 3. Vitsit, tosi tuttuja ajatuksia...meillä nimittäin juuri saatu nuo perustutkimukset tehtyä. Mitään muuta poikkeavaa ei löytynyt, paitsi minun silloisen kierron progesteroni arvo olisi voinut olla parempikin. En ole vielä itsekään päässyt johtopäätökseen, että kumpi olisi parempi; selittämätön vai jokin muu tekijä..Tsemppiä teille tulevaan <3

  VastaaPoista
 4. Meitä tavallaan ainakin helpotti, kun lapsettomuuteen löytyi jonkin syy, mutta toisaalta olisi myös ollut hienoa jos mitään ei olisi löytynyt, koska silloin voisin tosissaan uskoa luomuraskauteenkin. Eihän se ole epätavallista, että hoidoissa olevat raskautuvat luomusti :)

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä! Ei se helppoa ollut meilläkään! Olette ajatuksissa!! :)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä tutkimuksiin!
  Itse kuulun selittämättömiin ja kohta kuusi vuotta yritystä takana toivoisin, että olisi joku syy, jotakin mikä selittäisi rehellisesti missä vika. Olisi helpompi hyväksyä.

  P.s. varoitus greippimehusta, jos käytät jotain lääkkeitä, se voi häiritä niiden imeytymistä ja tehoa..

  VastaaPoista