torstai 5. helmikuuta 2015

Ensikäynti

Ensimmäinen käynti Hormonipolilla oli tänä aamuna. Miehen siemennestenäyte oli ok, hieman viitearvon alle jäi uivien siittiöiden osuus, mutta ei mitään merkittävää vajausta kuulemma. Huh, mikä helpotus. Varsinkin kun alkoi käynnin lähestyessä huomata, että miestä oikeesti hermostuttaa tulos. Nyt siis on vain selvitettävä minun vehkeiden laatu. Ultrassa lääkäri näki munasarjat hieman monirakkulaisina, mutta mistään PCO:sta ei ole kuulemma kysymys. Tuo jäi hämmentämään, mutta kyllähän se lääkäri tietää. Toivoa vain sopii, että follikkeli-ultrassa näky olisi positiivinen. Lääkäri kertoi sisätutkimusta tehdessään nopeasti hoitopolun, ivf:ään asti. Ihanasti totesi, että toivottavasti edes inseminaatioihin asti ei tarvitse mennä vaan onnistutaan kevyemmillä hoidoilla.
Papa otettiin ja seuraavaksi alkaakin sitten kierron kartoitus. Haluaisin niin sen jo seuraavassa kierrossa tehdyksi. Nyt on menossa kp 23 eli ensi viikon alussa pitäisi menkkojen alkaa ja kunnon vuodon alettua heti soitto ajanvaraukseen. Kp 3 - 5 olisi labrakokeet ja kp 10 - 12 follikkeli-ultraääni. Työvuorolista näyttää siltä, ettei aamuisin ainakaan juoksennella missään poleilla, mutta eiköhän joku saa vuoron vaihdetuksi jos on tarvis. Mitenköhän nää kaikki saa hoitumaan, jos mennään insseihin asti...noita käyntejä kun ei oikein voi töissä toivoa etukäteen.
Joka tapauksessa olen nyt niin innoissani, toiveikas ja tyytyväinen lääkärikäyntiin. Asiat lähtevät soljumaan eteenpäin.

Miten te muut vuorotyöläiset olette hoitaneet työ-poli -välillä juoksentelut? 
(kuva täältä: http://www.lily.fi/blogit/battre-liv/neuvolaa-ja-univajetta)

2 kommenttia:

  1. Ite ku oon kotihoidossa töissä niin oon hyvin saanut sovittua, että muut ottaa esim mun aamupaikkoja ja teen sitten enemmän iltapäivä painotteisesti töitä. ja onneksi pomo on niin ihana ja tietää asiasta niin saa myös vaihdettua koko vuoron tai jopa vapaaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuoronvaihtoja taitaa olla minullakin pakolla edessä...kolmea vuoroa kun tekee niin tuskin osuu aina vuorot kohdalleen. Ennakkoon on paha toivoakaan:) Tuo on kyllä hyvä jos pomon kanssa niin väleissä, että tietäisi missä elämässä mennään. Voisi vaan rennosti aina ilmotella, että on taas käynti klinikalla... :)

      Poista