tiistai 21. heinäkuuta 2015

Yk 38 - hoidot alkavat

Onpa jäänyt blogin kirjoittaminen joksikin aikaa. Näköjään viime postaus maaliskuulta, miten aika meneekin näin nopeaan. Maaliskuun jälkeen jatkui yritystaipale normaaliin tapaan, kunnes kesän alussa käytiin miehen kanssa lopuissa tutkimuksissa. Selkeää syytä lapsettomuudelle löytynyt. Miehen siittiöistä liikkuvien osuus oli niukahkosti alakanttiin, mutta ei kuulemma merkittävästi kuitenkaan. Aukiolotutkimuksessa minulla molemmat röörit olivat auki ja progesteronin perusteella ovuloinkin. Niinkuin jo aiemmin on todettukin. Jo kahdessa ultrassa on erottunut jommalta kummalta puolelta kehittyvä munarakkulakin hienosti (missä siis vika, kysynpä vaan?). Hoitosuunnitelmaksi meille sitten tuli ovulaation induktio ja inseminaatio, pistoksina Gonal-F + Pregnyl.

Kesäloma loppui mieheltä ja minulta viime viikolla. Olisimme voineet aloittaa hoidon loman aikana, mutta päädyimme mökkeilemään ilman mitään klinikkakäyntejä. Ja hyvä niin, loma olikin todella tarpeeseen. Nyt tosin töiden alettua tuntuu, että mitenköhän nämä saa mahdutettua tähän kolmivuoro - rempataan - kotia -elämään. Jotenkin. Tunnen suurta intoa, että tämä voi olla se keino, jolla meilläkin tärppää. Silti vähän pelottaakin, mitä tästä tulee. Pettymys käy mielessä jo nyt aika ajoin, enkä tosiaan tiedä mitä sitten jos hoidoista ei ole apua. Ei pitäisi miettiä tällaisia kun hoidot vasta aluillaan, mutta minkä sille voi. Olo kun kuitenkin toiveikkain pitkään aikaan.

Noh, eilen soitin hormonipolille. Menkat alkoivat jo lauantaina ja yritin soittaa neuvontanumeroon, vastasi kyllä niin äreä täti HUS:in vaihteesta, että oksat pois. Saneli vaan mulle heti vastatessaan, alkuun ystävälliseen sävyyn ja sitten ilmeisesti meni se seiväs lopullisesti poikittain jonnekin : "Yrititte ottaa yhteyttä hormonipoliklinikkaan, mutta tiiäkkö NÄÄ ON KIINNI NÄÄ PAIKAT VIIKONLOPPUSIN???!!". Juu, kiitos ja anteeksi vaan olemassaoloni. Onneksi hoidon suunnittelu onnistui puhelimitse maanantaina vielä kp 3. Olisi tarkoitus aloittaa pistokset huomenna illalla. Gonal-F 50 IU annoksin mennään viisi päivää ja ensi maanantaina ultraan. Hieman jännittää, mitä loppuviikosta tulee. Mies jo naureskeli tuossa, että täytyyköhän hänen varata hotellihuone varmuuden vuoksi jos musta joku hormonihirviö tulisi, heh.

Tuli hirviötä tai ei, niin huomenna se alkaa. Huh. Aamusta täytyy mennä apteekkiin. Onko teillä tullut jotain sivuoireita Gonal-F:stä, jomotteluja tai muuta?


8 kommenttia:

 1. Melkoisen kova aloitusannos sulla tuosta Gonalista. Meillä oli myös alkuun selittämätön lapsettomuus ja sama lääke meille valittiin ovulaation induktioon. Annos oli 25 yksikköä ja aina kasvoi kaksi follikkelia. IVF:ssä annos sitten 125 yksikköä ja tuli varmaan 30 follikkelia. Sivuoireita ei Gonalista tullut ja se oli helppo käyttää. Tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on kova aloitusannos? Mä jo muiden annoksista lukeneena ajattelin, että tämä on vasta ihan pikkuruinen. No maanantainahan tuo nähdään sitten. Kiitos kovasti, kyllä on peukut ja varpaatkin täällä pystyssä, että syksyn mittaan viimein tärppäisi <3

   Poista
 2. Mä kun olen jo niin vanha, niin mun gonalin aloitusannos oli 75, silläkään ei saatu kahta munasolua enempää aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mitä olen lueskellut noista annosmääristä niin 50 iu on kyllä myös tosi pieni annos. Mutta jollain se on kai alotettava :)

   Poista
 3. Onnea follien kasvatteluun! Täällä on sama hoito menossa, eli lippu korkealla, että tälläkin voi onnistua :) Ja vielä on kovemmat keinot käyttämättä, eli tilanne on hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kirjoittelinkin äskön kasvattelujen tuloksista postauksen :) Toivotaan parasta ja tosiaan luo toivoa kun tietää, että järeämmät keinot on vielä kokeilematta ellei nämä tehoa :) Tärppionnea!!

   Poista
 4. Jännittävää, kun teilläkin alkaa hoidot :) Toivottavasti kaikki menee hyvin jo ensimmäisellä kerralla :) Ovulaation induktiossa käytettävästä Gonal-F annoksesta ei ole kokemuksia, mutta itselläni ICSI:n yhteydessä annos oli 125 IU. En sanoisi että tuli mitään oireita muuten, kuin että kasvavat munasarjat painoivat ja olivat vähän kipeät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu onhan tämä aika jännittävää. Pelottavaa ja silti toivo niin korkeella. Sellainen käsitys mulla olisikin, että ICSI ja vastaavissa Gonal -annokset olisi suurempia...mene ja tiedä kun ei ole kokemusta / tarkkaa tietoa. :)

   Poista