tiistai 14. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, toivottavasti uudet kujeet

Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä. Tuttava pariskunta oli meillä viettämässä iltaa lapsensa kanssa, joten harjoittelu rauhallisemmista uusista vuosista tuli koettua. Illallinen ja pari skumppalasillista nautittiin siivosti ja raketit ammuttiin puoliltaöin. Oikeastaan kiva vuodenvaihde vaikkakin erilainen, mihin on totuttu.

Vuoden vaihduttua lähdin ystäväni kanssa reissuun Pariisiin! Kaupunki oli kaunis ja oikeastaan joka ilta illallisella (ja joskus ranskalaiseen tyyliin päivälläkin) tuli nautittua lasillinen punaviiniä. Istuessamme yhtenä päivänä ravintolan terassilla, hetken ajatukseni olivat raskautumisessa ja toivoin, että punaviini saisi veren kiertämään ja jospa joku pieni tarttuisi kiinni. Hetken päästä sain puhelimeeni viestin, että lähipiirissä on onnellisesti lisäännytty ja vauva syntynyt. Ilmeeni oli hetken aikaa varmaan lievästi sanottuna hapan, enkä voinut katsoa enempää tuota hellyyttävää kuvaa vastasyntyneestä. Onnittelut vain ja puhelin kiinni. Olen kamala, ajattelin.

Ovulaatiotestit jäivät jälleen tässä kierrossa ja ajoitin ovulaation kalenteria silmäilemällä juuri pariin päivään ennen matkan alkua. Nuo päivät tulikin hyödynnettyä ahkerasti, joten ainakaan ei voi harmitella, etteikö pikku kavereita olisi ollut tarpeeksi odottelemassa.
Nyt on meneillään Kp 21, eikä tunnu mitenkään erilaiselta. Nyt olen pitkästä aikaa hölmönä tarkkaillut itseäni, olotilaa ja jokaista mahdollista pikku vihlaisua alavatsalla. Viikonloppuna tuntui viiltävä vihlaisu, joka on saanut taas toiveen suuresti heräämään. Jotenkin erilainen, kuin aiemmin; jospa NYT?! Skitsofreenisen lailla taustalla myös hihkuu tuttu ajatus; "se on vain keltarauhanen, calm down!". Mieli on malttamaton ja tiedän, että kun menkkojen alku lähenee, alkaa taas jännitys wc-reissuilla. Sitä odotellessa.

Vuosi yritystä siis meillä takana, kokonainen vuosi jo. Yk 15. Varmaankin kevään korvilla voisi harkita sitä aukiolotutkimusta, ja muutoinkin ajanvarausta tarkempiin selvittelyihin. Voikun niihin asti ei tarvitsisi mennä. Mutta tämä vuosi on vasta aluillaan, kaikkea ehtii vielä tapahtua.

Onnellista, toiveikasta ja ennen kaikkea ONNEKASTA Uutta Vuotta 2014 teille kaikille! 

T.Sofia

2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi toisen blogin kautta. Taidanpa ruveta seurailemaan :) Itsellänikin on vauva toiveissa ja aloitin näin uuden vuoden kunniaksi juuri blogin kirjoittamisen. Raskautumis- ja muutakin onnea uudelle vuodelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa vain seurailemaan! :) Lisäsin minäkin blogisi listaani. Toivotaan, että tämä vuosi on meille onnekas!:)

      Poista