tiistai 29. tammikuuta 2013

Suloiset silmukat

Olenkohan aivan höpsähtänyt kun neulon olemattomalle vauvalle tamineita? 

Olin tai en, niin joka tapauksessa on aivan ihanaa neuloa jotain pikkuista! Sukkakin valmistuu 24 silmukan kanssa ja sen saa parissa illassa valmiiksi (ne hieman isommille tarkoitetut tahtoo jäädä kesken tai sitten sen ensimmäisen jälkeen ei jaksa tehdä enää toista paria). Nyt kun olen saanut harjoitusta monen vuoden tauon jälkeen, niin aioin uhkarohkeasti kokeilla joitain kuvioneuleitakin. Vaikka siihen tulevaan pieneen villatakkiin, palmikkoa tai jotakin. Mutta ensin on saatava tämä sukkapari valmiiksi:

Olin vain hieman höntti sukkien aloituksen kanssa ja tein alkuun kolme kerrosta oikeaa. Nyt se ei sitten jousta mihinkään. Resorineulehan siihen kuuluisi, että saa sukan vedettyä esim.housujen päälle helpommin. Mutta ehkä nuo nyt pieneen jalkaan mahtunevat.

Ihana kansi <3
Kirjastosta löysin eilen aivan huippu ihanan neulontaohje -kirjan: "Suloiset silmukat - 40 neulemallia 0-10 vuotiaille"

Olen ihaillen selaillut sitä ja huomasin, että sieltä löytää juuri sopivasti ne perusneuleet; perussukkaa, pipoa, housua. Niiden lisäksi on sitten jotain spesiaalimpaakin, kuitenkin sopivan vaativilla neulekuvioilla. 
Jopa pitsineuleinen kastemekko! 
Oh, niin paljon olisi kaikkea tehtävää!

Kirjan lopussa on muutamalla sivulla "näin neulotaan" -perusohjeet kaavakuvien kanssa. Juuri minunlaisilleni oiva idea kun keskenkaiken unohtaa, miten se kärkikavennus tehtiinkään :)





4 kommenttia:

 1. Jos sinä olet höpsähtänyt, niin sitten olen kyllä minäkin. Olen neulonut ja ommellut tulevalle vauvallemme jo vaikka mitä ja ostanut vaatteita kaupastakin. Hölmöähän se on, mutta jokainen toteuttaa äidinvaistoaan tavallaan. :)

  Minä mietin ihan samaa, että pieniä on kiva tehdä, koska ne valmistuvatkin joskus. Isommat tekeleet saattavat helposti jäädä lojumaan. Tuolla löytämässäsi kirjassa on varmasti kaikkea aivan ihanaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jotenkin naurattaa nyt tuo höpsähtänyt. Höpsähtäneet naiset! :D
   Mutta niinhän se on, jonkinlaista tämänkaltaista valmistelua sitä varmaan ne äidinvaistotkin tuottaa :) On se ihanaa tehdä jotakin, vaikka pari sukkia, ja samalla tietää että joku päivä ne on pikkuisen jaloissa.
   Voi, minuakin syyhyttäisi ostaa kaupanvaatteitakin; kappahlin newbie -sarja varsinkin on ihana! Mutta toistaiseksi vielä hypistelen vaan oman käden tuotoksia :)

   Poista
  2. Minä olen antanut itselleni niinkin hölmön luvan kuin että: saan ostaa joka palkkapäivä YHDEN MAX 10 € maksavan vauvanvaatteen tai jonkin muun tarvikkeen. En minä ihan joka palkkapäivä ole ostanut, mutta kyllä tuolla laatikossa jo viisi vaatetta on, että onhan sitä jo viitenä kuukautena sitten tullut harrastettua! Sitä useammin käyn kyllä niitä kaupassa hypistelemässä, mutta onneksi järki on vieny vielä toistaiseksi voiton ja olen malttanut jättää vaatteet vielä ostamatta. :D

   Kai tämä on osa sitä pesänrakennusviettiä. :)

   Poista
  3. Pakko se on minunkin varmaan joku pieni potkupuku ostaa kotiin paijattavaksi. Jotenkin se vauva tuntuisi olevan ihan millin verran lähempänä. :)

   Poista